Category Archives: PUBLIC TOPIC

Buka Coca-Cola Buka Semangat

Hari nie cuaca kat luar panas betul,dekat 35 – 37 Celcius. Lepas sembahyang Jumaat sempat gak aku melayan tekak nie yg dahaga air sejuk….hehehhee, Coca-cola jugak menjadi pilihan hati 🙂

Advertisements

Motor kesayanganku rosak kembali

Assalamualaikum,selamat pagi & dah nak masuk tenghari :)!

Pagi ni rutin harian aku macam biasa lah,pergi kerja kat Nilai,tepat jam 7.15pagi aku gerak ke opis mcm biasa.Dalam perjalanan dilebuhraya selepas tol Kajang menghala ke Seremban motor tibe2 tersengguk…pastu bunyi enjin yang terlampau kasar,aku pun berhenti ke tepi dan tengok ape yg terjadi,main2 minyak bunyi kasor betul,aku rase tak tepet bunyi ataupun timing change longgar….

Nasib ler boleh jugak dibawak motor tu,tapi tak boleh laju ler,kuar tol Bangi terus menuju ke kampung aku,lega jugak ler sebab die tak mati langsung….tengok bengkel tak bukak lagi,sekarang dah jam 12.00tghari pun tak bukak lagi,ade hal kot orang bengkel nie…harap2 kejap lagi bukak ler…kalau tak bukak mau esok aku TERcuti koje lagi……

 

Pelik Tapi Benar

Ubi Kayu pun nak pakai selipar

jadi keras seliparnya…

nak membesar pun tak boleh,ni lah akibat buang selipar merata tempat,jadinya ubi yang pki selipar tu pulak……selamatkan bumi kita!!

 

Think Positif!

Assalamualaikum & Selamat Pagi !

Lama betul tak mengupdated blog nie,naik bersawang hehehee…diharap semua dalam keadaan sihat walafiat hendaknya & sentiasa dilindungi olehnya.Sekejap jer masa berlalu…pejam celik..pejam celik..ha!! dah tahun baru Islam upernyer..Salam Maal Hijrah 1433H….hari ini dah pun 5 Disember 2011 bersamaa 9 Muharam 1433H..perghh!!!laju betul masa bergerak,tu yang pepatah kate ‘ MASA ITU EMAS

Hari ini Isnin,minggu baru untuk hari yang baru…harap semua dalam keadaan sentiasa perfikiran positif setiap mase,detik & ketika :D,walau apa pun yang terjadi kite fikir positif..positif..positif..!!!! buat apa pun klu tak fikir secara postif tak jadi ape punye kan???yang berkerja makan gaji…think positif ok!yang meniaga think positif ok!yg study think positif ok!! ape pun positif ok…….

 

Ni nak share sikit Strategi Dr. Azizan Osman http://www.marketingpower.com.my/site

5 Sikap Positif Untuk Berjaya!!!

 

PERLAWANAN MALAYSIA VS SYRIA KELAYAKAN OLIMPIK 2012

Pemain-Pemain Malaysia meraikan kejayaan memenangi pingat emas acara bola sepak Sukan SEA XXVI selepas menewaskan Indonesia 4 – 3 menerusi penentuan sepakan penalti di Stadium Gelora Bung Karno,Jakarta,malam tadi. – BERNAMA


JUMPE ESOK DI STADIUM BUKIT JALIL SEMPENA PERLAWANAN KELAYAKAN OLIMPIK 2012 :

1st leg:
Tarikh: 23 November 2011

Tempat: Stadium Nasional Bukit Jalil

Masa: 8.45 malam